Extension within a Garden

The heart of the home was relocated to the rear of the property, allowing the kitchen and dining extension, as well as the original refurbished house to benefit from layered day lit views of the garden through the year.

The design provides a strong axial connection between the refurbished Victorian house, new extension and garden beyond, linking all the spaces together. The extension is set away from the existing house, allowing daylight to enter a new external courtyard space formed between the original house and the new extension.

The extension has timber rainscreen and copper cladding with a wildflower green roof, which integrates it with the surrounding beautifully landscaped garden.

The materials on the exterior and interior of the extension form a language which is distinctly different from the original house, and provide a warm, natural palette, which ages naturally over time.  This palette is translated through to the interiors of the new extension.