A Graceful Classic

A full house renovation and extension of a Victorian detached property together with the redesign of the front and rear gardens.

The rear of the property at the ground and first floor was extended and opened up allowing flexible living and dining space inside and out.  Upon entering the house, a dramatic view through the beautifully tiled hallway and new kitchen and dining spaces leads out the linear pool within the rear garden.  A discrete fire rated pocket door was utilized to make this view possible.  A large sliding panel door separates the rear reception room from the kitchen and dining space, providing flexibility for entertaining.  The kitchen and dining spaces are set at a lower level, allowing gentle steps into the main garden.

The bedrooms and bathrooms on the first floor were all refurbished to a high standard.  Set away from the main bedrooms, a guest suite with shower room was incorporated within the upper part of the rear extension.

This traditional and classic design reflected the clients' wishes.